6/2/12

LA MALETA VIATGERA DE LA POR

Ha arribat al cole  la maleta viatgera de la POR. Dins d'aquesta maleta podem trobar un munt de contes molt interessants amb un tema en comú: LA POR!
Un d'aquests llibres és "Música i poemes per a petits monstres"

Música i poemes per a petits monstres, de Lola Casas

L'últim llibre de Lola Casas -mestra, escriptora i poeta de Mataró- es titola Música i poemes per a petits mostres, il·lustrat per Mercè Canals i musicat per Pere Borrell. L'obra està editada per PAMSA. i inclou un CD.
El llibre aborda el terror amb la vista posada als més menuts de la casa. Aquest tema del terror els agrada molt a xiquets i joves, però fins ara no coneixiem cap poemari que l'abordara. Molt original.
Són poemes i cançons sobre com superar la por, de manera divertida i fresca, explica Casas, mestra de primària i amb una llarga i reconeguda trajectòria com a escriptora infantil. El llibre té dues parts: en la primera figuren les lletres que donen forma a les cançons del disc, musicades per Borrell, mentre que en la segona apareixen poemes divertits i tendres protagonitzats per monstres clàssics del gènere de terror. Hem triat personatges que són referència del món de la por, però donant-los la volta, diu Casas. Així, el doctor Frankenstein apareix en escena cantant una cançó de bressol a la seva creació mentre li dóna els últims retocs amb el fil i l’agulla; el vampir visita el dentista perquè li fan mal els ullals, i aprofita que el cura per clavar-li una bona mossegada; i els esquelets fan un número de ball.
Al musicar els poemes Borrell ha escollit el gènere de la revista, el cabaret i el music-hall, uns estils que s’adapten molt bé a la temàtica de la nit i la por.

També podeu trobar altres títols: "Ui, quina por!", "Ser quinto", "En Pere sense por", "Allà on viuen els monstres", "Noche de tormenta", "Calma, calma", ...Tots ells i algú més el trobareu a la maleta viatgera de la POR, que estarà amb nosaltres tot aquest mes de febrer. Aprofiteu-ho, passareu una bona estona gaudin d'una lectura de por.