8/12/11

Anem a caçar un os!

 Anem a caçar un ós és el títol d'un dels llibres que ens ha arribat a la biblioteca de l'escola dins la maleta viatgera de POESIA.


Michael ROSEN, Rosen-OXENBURY, Helen. Vamos a cazar un oso. Caracas: Editorial Ekaré, 2003.
Anem a caçar un ós! és un conte que recrea una cançó popular anglesa molt utilitzada en les escoles infantils britàniques per treballar els sons. El conte explica l'aventura d'un pare i els seus  fills, que se'n van  a la recerca d'un ós. Un pare que està disposat a fer disbarats i divertir-se amb els seus fills, actitud que sorprén perquè se surt del patró que tenim dels pares i mares, sempre preocupats per la seguretat dels fills i molt ocupats i enfeinats. La història te una estructura repetitiva que la fa fàcil per als més petits, mentre que l'aventura va transcorrent per el camp, el riu, el fang, el bosc, la tempesta, fins arribar a la cova on viu l'ós, moment de màxima tensió. I de cop la història torna enrere, passant pels mateixos escenaris en recorregut invers, mentre la llengua se'ns s'embolica repetint onomatopeies i fugint d'un ós que, al final, no resultarà tan perillós

Al You Tube hem trobat dues versions d'aquest conte en anglès. La primera és l'animació del conte i la segona és en Michael Rosen, l'autor,  explicant el conte en persona. Les dues valen la pena!!!